Η ενεργειακή
τεχνική EFT είναι προς το παρόν η αποτελεσματικότερη τεχνική συναισθηματικής απελευθέρωσης που εφαρμόζεται τα τελευταία 30 χρόνια στον τομέα της ενεργειακής ψυχολογίας.

Η μέθοδος Sedona είναι μία μέθοδος συναισθηματικής απελευθέρωσης. 

Στην πράξη είναι μια μορφή κατευθυνόμενης χαλάρωσης, η οποία μας βοηθάει σε μεγάλο βαθμό να αφήσουμε να αποδυναμωθούν  συναισθήματα που μοιάζει να είναι «παγωμένα» μέσα μας.

Αποτελεί δημιούργημα του Λέστερ Λέβενσον (Lester Levenson) ο οποίος όταν, το 1952, αρρώστησε και στάλθηκε σπίτι με το μήνυμα από τους γιατρούς του ότι του απομένουν λίγες μόνο εβδομάδες ζωής, συνειδητοποίησε δύο αλήθειες:

1. Ότι η αιτία των προβλημάτων του ήταν τα συναισθήματά του που τον επηρέαζαν αρνητικά, και 

2. 'Οτι είχε μέσα του τη δυνατότητα να μην τα καταπιέζει, να παύει να τα κρατάει, να τα αφήνει να ρέουν και να διαλύονται. 

Μέσα από τον πειραματισμό στον εαυτό του, ανακάλυψε λοιπόν, ότι τα αρνητικά συναισθήματα εξαφανίζονται εύκολα μέσω της βαθιάς και κατευθυνόμενης χαλάρωσης.


Δείτε εδώ το βίντεο με την άσκηση Sedona στο κανάλι μας στο Υoutube : 


Αν νιώθετε ότι θέλετε να βοηθηθείτε και να απαλλαγείτε από συναισθήματα που σας μπλοκάρουν μπορείτε να ζητήσετε να μάθετε αυτή τη μέθοδο εντός μιας προσωπικής συνεδρίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε στο mimaiop@yahoo.com

(Η μέθοδος Sedona και το EFT δεν μπορόυν να αντικαταστήσουν την ψυχοθεραπεία, την ψυχανάλυση ή την οποιαδήποτε παρακολούθηση που πραγματοποιείται από ψυχίατρο και απαιτείται σε περιπτώσεις ψυχικών διαταραχών.

Μπορούν, ωστόσο, να δράσουν ως  ωφέλιμα εργαλεία που θα συμβάλουν σε σημαντικό βαθμό στην αποδυνάμωση των αρνητικών συναισθημάτων που σας απασχολούν.